Musikkbyen London

Begrepet «Swinging London» oppsto i 1960-årene, og betegnet det som skjedde i verdensmetropolen London på denne tiden. Begrepet innbefatter det som skjedde innen popmusikk, motebransje og ungdomskultur. Byen var en smeltedigel av de nyeste moteretningene innen ungdomskultur, og her holdt de mest populære populærmusikerne til.

The Rolling Stones, The Beatles, The Who og Jimi Hendrix satte alle sitt preg på Londons bybilde i disse årene. The Beatles var den aller største gruppen, og de hadde sitt utgangspunkt i Abbey Road Studios i byen. Men også innen TV og film var mange av de største stjernene å finne i London. Den tynne modellen Twiggy var datidens store moteikon, og her begynte også komikeren Benny Hill sitt berømmelige tv-show «The Benny Hill Show».

I King’s Road fantes den berømmelige kafèen Picasso der datidens store stjerner innen film og popmusikk ofte befant seg. Filmen «Alfie» symboliserte 1960-årenes «Swinging London», og på 1970-tallet var fremdeles London et vitalt sentrum innen popmusikken. Pink Floyd var et av de nye progressive bandene som nådde sitt høydepunkt med LP-en «Dark side of the moon» i 1973-74. Denne legendariske innspillingen ble også gjort i berømmelige Abbey Road Studios.