Londons kunstgallerier

London er definitivt byen for den som er kunstinteressert. Her finner man alt fra de gamle klassikerne til moderne kunst og impresjonistisk kunst. Hvis man tar seg tid til å gå rundt i Londons mange kunstgallerier vil man finne noe for enhver smak. Selv den mest kresne kunstelsker vil kunne la seg inspirere her.

Først kan man ta turen til Barbican Art Gallery der man finner utstillinger av alt fra prisvinnende malere til verdenskjente arkitekter. Hayward Gallery er et spennende og omstridt sted med sin helt spesielle betongbygning. Enten så elsker eller hater innbyggerne i London denne bygningen. Galleriet spesialiserer seg på utstillinger av moderne mestere og spennende navn innen samtidskunsten. Galleriet har ofte såkalte workshops, samtaler med kjente kunstnere og andre arrangementer med publikum i sentrum.

Som kunstinteressert kommer man dog ikke utenom et besøk til National Gallery. Den staselige gamle bygningen er Trafalgar Squares juvel. Her finner man malerier fra europeiske mestere tilbake 1200-tallet og fram til 1800-tallet. Her kan man se malerier av gamle mestere som Da Vinci, Van Gogh, Botticelli og Renoir. Tate Modern er et spennende galleri ved bredden av Themsen. Det er Storbritannias nasjonalmuseum for samtidskunst. Fra galleriets restaurant har man en fantastisk utsikt til tvers over London.