Londons beste puber

Er man i London må man besøke en ekte engelsk pub. Selv om engelskmennene selv har begynt å foretrekke barene og såkalte gastropuber i stedet, er livet noe mer sjarmerende på de tradisjonelle pubene. Der kan man nyte noe av det London engang var, eller kanskje tidløst er en bedre måte å beskrive disse stedene.

Folk i London er som resten av verden. De er opptatt av å fornye seg, men en ekte engelsk pub forandres svært lite.

Sentrum

I Londons sentrum er det flere barer enn tradisjonelle puber. En av de mest populære gastropubene for turistene er Ape & Bird, som har litt av alt. En skikkelig engelsk godbit får du hos puben Cross Keys, vest for Hyde Park. Har du gått deg vill i China Town så får du alltid hjelp på puben Harp med å komme deg hjem til hotellet. Er du fortsatt på vestkanten bør også et besøk på Lamb & Flag, som gir en liten bit av landsbygda, mitt inne i bykjernen.

Nord og Øst

Islington er en populær bydel for nordmenn, kanskje fordi Arsenal holder til ikke så langt unna. Herlig øl får du hos Earl of Essex, uansett hvilket lag du holder med. Har du tatt turen helt opp til Stoke Newington bør du besøke Pineapple, som har lang tradisjon i nord. På østkanten så anbefales et besøk hos Carpenter’s Arms, som er en virkelig tradisjonell pub. Og de finner du mange av utenfor sentrum.