London – shoppingens mekka

Nordmenn valfarter til London for juleshopping hvert eneste år, men byen bør oppleves på andre årstider også. Kampen mellom Paris og London har aldri vært hardere når det kommer til shopping. For i London skjer det alltid noe nytt.

Nordmenns favorittsted å shoppe før jul har alltid vært London. Men byen har mye å tilby også utenfor turiststiene. Det er ikke bare Oxford Street som tilbyr shopping, i byen som har i underkant av 8.5 millioner innbyggere.

Kø i Oxford Street

For mange er det sjarm å gå i kø nedover Oxford Street, hvor man hører nordmenn over alt. Men ønsker man allikevel å besøke de flotte varehusene i gata må man jo få lov til det. Da er det Selfridges, Harrods og Harvey Nichols som gjelder. Her får du kjøpt alt av det nyeste hos Prada, Gucci og Burberry, og mens du shopper er sprudlevann et must.

Alternative steder

Ønsker man å gå gatelangs og besøke designernes egne butikker anbefales Sloan Square og Bond Street også. Her ligger butikkene vegg i vegg, men husk at dette er luksuriøse butikker som koster. Ønsker man å komme seg unna turistene så må du absolutt besøke Camden Town, som er kjent for sitt flotte og annerledes marked. Bydelen ligger nord, nordøst i London. Noe av den samme stemningen får man i Brixton, som er en noe mer internasjonal bydel enn Camden.

London har altså noe for enhver smak og er noe mer krydret enn Paris, det er det ingen tvil om.