Kongehuset

Det finnes knapt noe annet land med et så sterkt forhold til sitt eget kongehus som det britene viser. Det britiske kongehuset representerer et konstitusjonelt monarki med en symbolsk, representativ funksjon. Buckingham Palace i London er den britiske monarkens offisielle residens. Buckingham Palace ble bygget i 1703, og er i dag et palass med hele 600 rom, og området rundt slottet er på rundt 20 hektar. Inne på slottet finnes det et imponerende kunstgalleri.

I dag er den britiske monarken dronning Elizabeth II, og hun er monark for De britiske øyer og de oversjøiske landene i Det britiske samveldet. Det britiske samveldet består i dag av 53 stater, blant andre Canada, India, Kenya, Sør-Afrika og Australia. Dronning Elizabeth II tok over som monark i 1952 etter sin far kong George VI.

Om sommeren reiser dronning Elizabeth og hennes ektemann prins Philip til sin sommerresidens Balmoral i Skottland. Da er Buckingham Palace åpent for publikum, og nærmere en halv million mennesker besøker det imponerende kongelige slottet i denne perioden. Inngangsavgiften som de besøkende må betale brukes til oppussing og vedlikehold av Buckingham Palace. Spesielt er staben ved Buckingham Palace opptatt av å ta vare på kunstsamlingen i slottet for kommende generasjoner.