Idrettsbyen London

London er også kjent for mange store idrettsarrangementer opp gjennom tidene. Først kan nevnes at byen var arrangør av de olympiske sommerleker i 1908 og senere i 1948. Dessuten er London regnet som en av verdens største fotballbyer. Hele 14 profesjonelle fotballklubber holder til i byen stort sett med klubbnavn fra bydelen de holder til i. Arsenal, Chelsea og Tottenham er de mest suksessrike klubbene, og Arsenal har vunnet FA-cupen hele 12 ganger. Dette er forøvrig rekorden i engelsk fotball.

Wembley Stadium er nasjonalstadion for engelsk fotball og er plassert omtrent midt i byen. Wembley er hjemmebanen til det engelske landslaget og alle FA-cupfinaler blir spilt her. Den kanskje største begivenheten her var VM-finalen i 1966, da hjemmelaget England vant sitt hittil eneste verdensmesterskap i fotball. Spillere som Bobby Charlton, Bobby Moore og Gordon Banks ble nasjonalhelter, og flere av disse spillerne ble adlet.

Men det dreier seg ikke bare om fotball i idrettsbyen London. Også idretter som cricket, tennis og rugby har stor status i denne byen. Særlig er Wimbledon-turneringen i tennis kjent over hele verden. Den er regnet som den mest prestisjefylte tennisturneringen for profesjonelle spillere. Sveriges storspiller Björn Borg vant Wimbledon-turneringen hele 5 ganger på rad 1976-80.