Hvor bør man spise i London?

Få kjøkken har hatt en så stor utvikling som det engelske og spesielt i London, hvor Michelin-restaurantene nesten ligger vegg i vegg. Engelskmenn har blitt kresne på kjøkkenet og det kommer også oss nordmenn til gode når vi besøker byen.

London kryr av tapasrestauranter, noe som virkelig har tatt av i shoppingens mekka. På restauranten The Little Taperia får man bedre tapas enn på mange av de beste restaurantene i Barcelona. Dette er restauranten som man ønsker å bestille hele menyen i.

Spis med kjendisene

Å gå på Michelin-stjerne-restauranter trenger ikke å være en like dyr opplevelse som i Oslo. En av Londons flere restauranter som har en eller flere stjerner er Nobu, som også er kjent for å være et kjendissted. Her kan du ende opp på nabobordet til enten skuespillere eller en fotballstjerne som er på date. Nobu har to stjerner og skal du hit bør du bestille bord i god tid får du ankommer byen.

Gordon Ramsey

Gordon Ramsey, kjent fra Hells Kitchen og TV, eier flere restauranter i London. En av dem finner du i Chelsea på Royal Hospital Road. Denne restauranten er selvfølgelig dyr og her må man ikke glemme å ha på seg dressjakke når man ankommer. Om man får låne en jakke er tvilsomt. Uansett, restauranten heter altså Gordon Ramsey og har i år to Michelin stjerner.